Blog

Spôsoby ako ušetriť na nákladoch na firemné pracovné odevy

Firemné pracovné odevy sú základným aspektom každého podnikania, pretože pomáhajú vytvárať súdržný a profesionálny imidž zamestnancov. Náklady na poskytovanie pracovných odevov však môžu predstavovať značné výdavky pre podniky, najmä pre podniky s veľkou pracovnou silou. Našťastie existujú spôsoby, ako ušetriť na nákladoch na firemné pracovné odevy bez toho, aby ste obetovali kvalitu alebo bezpečnosť.

Ako ušetriť na nákladoch pri väčšom odbere pracovného oblečenia či doplnkov

Nákup pracovných odevov vo veľkom je inteligentnou stratégiou pre podniky, ktoré chcú ušetriť na nákladoch na poskytovanie firemného pracovného oblečenia. Pri hromadnom nákupe sú dodávatelia často ochotní ponúkať zľavy, čo môže výrazne znížiť náklady na položku. Nákupom veľkého množstva pracovných odevov vopred môžu podniky tiež znížiť počet objednávok, ktoré musia zadať, čo šetrí čas a znižuje administratívne náklady.

Na našom webe nájdete zľavy podľa výšky vášho nákupu. To znamená, že čím viac pracovného oblečenie či pracovných pomôcok pre vašu firmu objednáte, tým vyššia môže byť zľava vašej objednávky. Najvyššia možná zľava môže byť až 11 % na celý nákup, čo predstavuje vcelku veľké ušetrenie nákladov. Zamerajte sa však na potrebné množstvo a nakupujte iba toľko, koľko skutočne potrebujete. Nakupovať hromadne sa odporúča vo veľkých odstupoch, a to od 6 mesiacov až po 1 rok.

Kvalita nad kvantitou pri pracovnom oblečení

Existujú dve situácie, ktoré môžu nastať pri nákupe pracovného oblečenia. Prvou z nich je nákup lacného pracovného oblečenia za skvelú cenu, ktorá však nie je z odolných materiálov, preto sa po krátkom čase môže stať, že oblečenie stratí na funkčnosti, preto sa stane nepoužiteľným. To neskôr vedie k opakovanému nákupu, ktorý sa môže odohrávať o dosť častejšie, ako by ste si predstavovali.

Druhá situácia ukazuje nákup kvalitného pracovného oblečenia z vyššej cenovej kategórie, ktoré je z kvalitných materiálov, disponuje funkčnými vlastnosťami, vďaka čomu poskytne pracovníkom pohodlné a odolné oblečenie. Ich životnosť je o dosť viac dlhšia ako pri lacnejších variantoch, preto sa nemusíte obávať častého nákupu rovnakého tovaru.

Nákup pracovného oblečenia si vyžaduje správny výber pracovných kúskov, pri ktorom je vhodné zohľadniť materiál a jeho hrúbku, detaily ako dvojité prešitie či kovové zapínanie a mnoho ďalšieho. Aj napriek tomu, že pri nákupe zaplatíte viac ako pri lacných odevoch, ušetríte náklady na nákup pracovného oblečenia v budúcnosti.

Správna starostlivosť o pracovné odevy

Správna starostlivosť a údržba pracovného odevu je kľúčová pre predĺženie životnosti odevu a zníženie potreby častých výmen, čo môže výrazne znížiť celkové náklady na firemné pracovné odevy. To, ako dokážete predĺžiť životnosť pracovného oblečenie, vám poskytujeme v nasledujúcich tipoch.

1. Dodržiavajte pokyny na pranie

Rôzne druhy tkanín vyžadujú rôzne pokyny na pranie a sušenie. Je dôležité pozorne si prečítať pokyny na pranie na štítku každého kusu pracovného odevu a dodržiavať ich, aby sa odev nepoškodil alebo predčasne neopotreboval. Môže ísť najmä o pranie na nízkej teplote alebo ručné pranie, či zákaz sušenia v sušičke.

2. Pravidelné odstraňovanie hlbokých škvŕn

Škvrny na pracovnom odeve by mali byť ošetrené čo najskôr, aby ste predišli usadzovaniu nečistôt. Odporúča sa použiť odstraňovač škvŕn, ktorý je bezpečný pre daný typ látky, a pozorne dodržiavať pokyny. Vyhnite sa používaniu bielidla, pretože môže oslabiť tkaninu a spôsobiť zmenu farby.

3. Opravy poškodených kusov

Predtým, ako sa rozhodnete odstaviť kus pracovného oblečenia pre jeho defekty poškodenia, myslite na to, či sa nedajú opraviť. Môže ísť iba o zašitie diery alebo prišitie gombíka. Malé poškodenia alebo trhliny na pracovnom odeve by mali byť opravené čo najskôr, aby sa predišlo ich zväčšeniu a ďalšiemu poškodeniu. Opravy je možné vykonať doma alebo u profesionálneho krajčíra. Až v poslednom prípade, ak má pracovný odev nejaké poškodenie, ktoré sa nedá opraviť, treba ho vymeniť.

Úsporu nákladov na firemné pracovné oblečenie možno dosiahnuť kombináciou stratégií, ktoré uprednostňujú kvalitu a inteligentné nákupné rozhodnutia. Výberom kvalitných odevov, správnou starostlivosťou o pracovné odevy a ich údržbou a zľavami pri väčšej objednávke môžete znížiť potrebu častých výmen a predĺžiť životnosť pracovných odevov a ochranných prostriedkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *