Blog

Najlepšie pracovné odevy pre mužov v roku 2023

Mužské profesie sú všeobecne charakterizované pre ich vyššiu námahu či obťažnosť. Ich pracovný odev by mal byť preto odolnejší voči oderu, nárazom či ťažkej mechanickej práci. Manuálne profesie si vyžadujú kvalitné pracovné oblečenie, ktoré pracovníka ochráni pred nástrahami v pracovných priestoroch. Či už pracujete v interiéri alebo exteriéri, prezrite si najlepšie pracovné odevy pre mužov na rok 2023.

Najžiadanejšie pozície v roku 2022

Podľa mnohých výskumov vyplýva, že najžiadanejšie mužské pracovné pozície charakterizuje manuálna práca. Procesný inžinier, technik údržby, nástrojár či operátor výroby boli voľné pozície, na ktoré boli hľadaní muži v roku 2022 najviac. Ide o manuálne práce, pri ktorých je potrebný akýsi pracovný dresscode pozostávajúci z kvalitného úboru, odolného voči vysokej miere pohybu. Môžeme poznamenať, že dopyt po týchto pozíciách pretrváva aj naďalej, ako aj po iných manuálnych pracovných pozíciách, najmä zo stavebného prostredia.

Pracovné bundy, ktoré chcete mať

Príchodom vysokých cien energií mnohé firmy „škrtia“ najmä na vykurovaní. Práve preto môžeme za najlepšie bundy pre tento rok považovať primárne zateplené pracovné bundy, ktoré vás udržia v teple. Všetky pracovné bundy s gramážou materiálu od 300g/m2 sú ideálne do chladnejšieho počasia. Populárne sú tiež viaceré vrecká v rôznych častiach bundy, manžety na rukávoch či guma v páse. Práve takéto doplnky vám vedia nosenie pracovného oblečenia primerane spohodlniť. V rámci cestných povolaní určite odporúčame zimné reflexné bundy, s fluorescenčnými farbami a vysoko svietivými reflexnými pásmi obopínajúcimi celý vrchný odev.

Nič nie je žiadanejšie ako pracovné nohavice

Pracovné nohavice sú všeobecne používanejšie ako pracovné bundy. Či je leto alebo zima, mať kvalitné pracovné nohavice pri práci je na prvom mieste. V závislosti od práce môžu byť pracovné nohavice vyrobené z odolných materiálov, ako je džínsovina, plátno alebo khaki.

Najpopulárnejším strihom sú montérkové nohavice do pása, ktoré poskytujú pohodlie pri akejkoľvek manuálnej práci. Podobné montérkovým nohaviciam sú aj pracovné nohavice s náprsenkou. Poskytujú množstvo vreciek na potrebné pracovné nástroje vždy poruke. S náprsenkou mám v poruke aj zateplené, zimné pracovné nohavice.

Odevy, ktoré toho musia vydržať veľa

Tam, kde klasické pracovné oblečenie nestačí, je potrebné pritvrdiť na ochrane zdravia a bezpečnosti. Naznačujeme tým kvalitnejší a odolnejší materiál, ale aj jeho špecifické vlastnosti. Na svoje si prídete v oblasti pracovnýchplášťov či kombinéz, chemických odevov, kombinéz pre včelárov či zváračov. Každá špeciálna profesia si vyžaduje špecifické pracovné oblečenie s materiálmi, ktoré sú odolné daným pracovným podmienkam.

Aj zdravotný personál si príde na svoje

Lekári, chirurgovia či všetci, ktorí pracujú vo farmaceutickom priemysle a lekárstve. Cítiť sa pohodlne v časoch, kedy pracujete nadčas a veľa, sa potrebujete cítiť pohodlne za každých podmienok. Rozhodne najobľúbenejšie pracovné oblečenie patria tie, ktoré obsahujú zmes polyesteru a bavlny. Vďaka tomu oblečenie dýcha, a nestáva sa nepríjemným ani po niekoľko hodinovej šichte. Vo farebných prevedeniach zdravotníckych košieľzdravotníckych nohavíc si vyberú dámy i páni.

Nezabúdajte na funkčnosť pracovných odevov

Obľúbené pracovné oblečenie je najmä to, ktoré vydrží pracovné vyťaženie niekoľko mesiacov až rokov. Spravidla sa prihliada na pevné švy, či už ide o jednotné alebo dvojité či trojité prešitie. Vďaka tomuto detailu si môžete byť istí, že pracovné oblečenie vydrží aj vysoký nápor pohybu. Rovnako tak je vhodné sledovať zapínanie, a teda to, či ide o kovové zipsy a gombíky ako plastové. Pri všetkých kvalitných odevoch sa stretnete s kovovými zapínaniami, nakoľko ich životnosť je podstatne vyššia oproti plastu. Sledujte tiež strihy, počet vreciek, či nastavenie veľkosti v oblasti rukávov, pása či členkov.

V našej ponuke nájdete množstvo kvalitných a moderných pracovných odevov, ktoré vám vydržia nielen v roku 2023, ale aj tie ďalšie. Veríme, že si vyberiete podľa vašich preferencií, budete sa v odeve cítiť pohodlne a poslúži vám čo najdlhšie. V prípade, že vyberáte kvalitné pracovné odevy pre väčšiu firmu, určite pouvažujte nad možnosťou potlače odevu firemným logom, aby ste zabezpečili odlíšiteľnosť a zapamätateľnosť značky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *