Blog

Všetko o pracovných rukaviciach

Väčšina ľudí si pri slovnom spojení pracovný odev predstaví tmavomodré zaprášené montérky pofŕkané bielou farbou. Plnohodnotný pracovný odev sa však vôbec nekončí pri montérkach! A čo topánky, prilba alebo pracovné rukavice? Nemyslite si, že vám stačí siahnuť do mimovoľne pohodenej kôpky rukavíc, pričom budete dúfať, že siahnete po dvoch rukaviciach totožných veľkostí.

Či už sa jedná o prácu s drevom, záhradkárstvo alebo prácu na stavbe, je mimoriadne dôležité prihliadať na to, aby vykonávanie akejkoľvek činnosti v rukaviciach bolo pohodlné a pritom poskytovali vašim rukám potrebné bezpečie.

Ako teda zvoliť kvalitné pracovné rukavice, ktoré budú chrániť vaše ruky od rozličných poranení a pritom vám nebudú prekážať pri vykonávaní vašej práci?

Pri voľbe pracovných rukavíc by ste mali dbať na niekoľko aspektov ako je:
– správne zvolený typ rukavíc
– vhodne zvolená veľkosť
– kvalita odolnosti rukavíc
– voľnosť pohybu
– priedušnosť

Odolnosť rukavíc

Kvalita odolnosti rukavíc bude diktovať, do akej miery budú chránené vaše ruky pred rozličnými nárazmi, popáleninami alebo rezmi.

Môžete sa stretnúť s teplu odolnými rukavicami, ktoré ochránia vaše ruky pred sálavým teplom od 350°C až do 500°C. Zatiaľ čo protiporézne pracovné rukavice vám zabezpečia rýchlejší a ľahší priebeh pri práci s ostrejšími a drsnejšími predmetmi. S koženými pracovnými rukavicami sa zase stanú jednoduchšími a bezpečnejšími zváračské práce. A rukavice máčané v PVC, nitryle alebo latexe určite oceníte pri manipulácii s kyselinami a chemickými látkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *