Blog

Všetko, čo musíte vedieť o pracovných rukaviciach

Nárazy, odreniny a modriny sú len niektoré z mnohých nebezpečenstiev, ktoré prichádzajú s prácou. To je dôvod, prečo sú kvalitné pracovné rukavice veľmi dôležité. Dobré pracovné rukavice vás ochránia pred zraneniami bez toho, aby zasahovali do vašej práce.

Aké sú funkcie bezpečných a pohodlných pracovných rukavíc?

Priedušnosť

V horúcom i chladnom počasí rukavice, ktoré dýchajú, vždy udržujú vaše ruky pohodlnejšie. V zime sa môžu ruky potiť, čo v skutočnosti spôsobí, že sa budete cítiť ešte chladnejšie. A v lete niektoré rukavice spôsobia, že vaše ruky sú ako v peci. Priedušnosť je preto veľmi dôležitá na zachovanie komfortu.

Odolnosť proti nárazu

Pri práci vždy hrozí riziko nárazu, ktorý môže byť bolestivý, ale môže spôsobiť aj zranenie. Odolnosť proti nárazu tiež pomáha absorbovať šok a znižuje pravdepodobnosť poranenia.

Odolnosť proti rezaniu a prerazeniu

Pracovné podmienky môžu byť rôzne, ale vždy prvoradá  bezpečnosť.  Vaše ruky sú pri akejkoľvek práci vystavené riziku zranenia. Kvalitné pracovné rukavice by vás mali preto ochrániť aj pred reznými zraneniam. Kvalitná mechanická ochrana proti nárazom a prepychmi je zárukou istejšej práce.

Dobrá priľnavosť

Rôzne nečistoty môžu pri bežných typoch pracovných rukavíc zhoršiť ich priľnavosť. Pracovné rukavice so špeciálnymi povrchovými vrstvami sa vyznačujú lepšou priľnavosťou.

Sloboda pohybu

Sloboda pohybu môže byť rozhodujúcim rozdielom medzi rukavicami, ktoré si obľúbite. Bez dobrej zručnosti nie je možná manipulácia s malými časťami.  Dobrá voľnosť pohybu zaručí rýchlejšiu a bezpečnejšiu prácu.

Mechanická práca každodenne ohrozuje ruky, preto sú pracovné rukavice najdôležitejšie nástroje, ktoré vlastníte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *